OSNOVNI POJMOVI O VODI U LJUDSKOM TELU, UNOSU VODE, DEHIDRACIJI I REHIDRACIJI

Voda je glavni sastojak ljudskog tela. U odraslom dobu prosečno čini 60% telesne mase. U dečjem organizmu sadržaj vode je još veći - na rođenju iznosi oko 75%, pa se postepeno smanjuje do 12. godine života kada dostiže vrednosti odrasle osobe. Kako starimo, procenat vode u našem telu se smanjuje i kod starijih osoba iznosi od 50 do 55%.

Posle 12. godine života, osobe ženskog pola sadrže manje vode u odnosu na muškarce zato što imaju više masnog tkiva, dok muškarci imaju više mišićne mase, koja sadrži i više vode. Iz tog razloga se razlikuju dnevne potrebe za vodom kod muškog i ženskog pola koje su prikazane na tabeli ispod. Voda se iz organizma stalno gubi na više načina...

NAJAVA FINALNOG TURNIRA Heba juniorske lige

NAJAVA FINALNOG TURNIRA Heba juniorske lige

Završni turnir Heba Juniorske lige Srbije biće održan u Čačku od 27. do 29. aprila. U prostorijama Košarkaškog saveza Srbije u Beogradu održana je konferencija za medije posvećena finalnom turniru HEBA Juniorske lige Srbije, koji će se održati od 27. do 29. aprila u Čačku .  Ovom prilikom novinarima su se obratili Dejan Tomašević potpredsednik KSS zadužen za takmičenja, Mina Sretenović PR menadžer kompanije "HEBA", generalnog sponzora Juniorske lige Srbije i Marko Ivanović direktor KK Borac Mozzart Sport, ispred organizatora finalnog turnira.

Pomoć  Heba vode  za  škole i vrtiće opštine Vladičin Han

Pomoć Heba vode za škole i vrtiće opštine Vladičin Han

Kompanija Heba,  u cilju pomoći  lokalnom stanovništvu Vladičinog Hana,  povodom vanredne situacije snabdevanja pijaćom vodom,  donirala je Heba vodu za  decu u svim  školama i  vrtićima Opštine. 

POČETAK NOVE SEZONE HEBA JUNIORSKE LIGE

POČETAK NOVE SEZONE HEBA JUNIORSKE LIGE

U prostorijama Košarkaškog saveza Srbije održana je promocija i žreb za sezonu 2012/13 jedinstvene  juniorske lige Srbije, koja će sa kao i prošle sezone igrati pod pokroviteljstvom kompanije Heba. Žrebom je rukovodio komesar takmičenja Aleksandar Rašinac, a pomogali su mu mladi reprezentativci Mihajlo Andrić, Luka Anđušić, Miloš Janković i Rade Zagorac koji su nedavno trijumfovali u Madridu na Svetskom juniorskom prvenstvu u baksetu „3 na 3

MEĐUNARODNA  PRIZNANJA KVALITETA U BRISELU ZA NECTAR I HEBU

MEĐUNARODNA PRIZNANJA KVALITETA U BRISELU ZA NECTAR I HEBU

Beograd, 7. jun 2012 –  Nectar i Heba jedine su kompanije iz Srbije dobitnici  prestižnog priznanja za kvalitet ‘Superior Taste Award 2012’ u Briselu. 

Priznanja  za najbolji ukus ‘Superior Taste Award  2012’ dodelio je Internacionalni  institut  za ukus i kvalitet (iTQi – International Taste & Quality Institute) iz  Brisela. Priznanja su dodeljena  Nectaru za sokove Life premium pomorandža 100%, Life unique ceđena jabuka 100% i Tomatello kečap, a kompaniji Heba za Heba Strong i Heba Natural mineralnu vodu.
Finalnim turnirom u Novom Sadu završena Heba juniorska liga košarkaša

Finalnim turnirom u Novom Sadu završena Heba juniorska liga košarkaša

Posle više od šest meseci takmičenja u kome su naši najtalentovaniji igrači na sjajan način predstavili budućnost srpske košarke, prvog vikenda maja, u maloj dvorani SPENS-a u Novom Sadu, održan je finalni turnir HEBA juniorske lige, na kome je osam najboljih ekipa odlučivalo o novom prvaku države.

NAJAVA ZAVRŠNOG TURNIRA Heba juniorske lige

NAJAVA ZAVRŠNOG TURNIRA Heba juniorske lige

Veliko nam je zadovoljstvo što je HEBA juniorska liga predstavljala ligu dobre košarke. Drago nam je da je protekla u promociji novih mladih perspektivnih igrača.

Heba juniorska liga bila je jedinstvena prilika da najperspektiviniji igrači Srbije pokažu umeće i talenat. Na svakoj utakmici su dokazivali da su zaista jaki mladi ljudi, a borbenošću i zalaganjem osam najboljih ekipa uspelo je da se plasira na završni turnir u Novom Sadu i bori za šampionsku titulu.

Festival talenata Heba juniorske lige u „Šumicama“

Festival talenata Heba juniorske lige u „Šumicama“

Na nedavnom održanom festivalu talenata Heba juniorske lige u ‘Sumicama’, brojni mladi najperspektivniji igrači Srbije, pokazali su svoje umeće i izvanrednom igrom i borbenošću izborili se za učešće u borbi za šampionsku titulu lige.

Jaki mališani iz Lebana napravili su jedinstvenu Novogodišnju jelku od Heba Strong ambalaže!

Jaki mališani iz Lebana napravili su jedinstvenu Novogodišnju jelku od Heba Strong ambalaže!

Učenici Osnovne škole “Radovan Коvačević – Мaksim”, inspirisani Jakom vodom – Heba vodom, napravili su jedinstvenu jelku od Heba ambalaže, ispred svoje škole u Lebanima.

Na časovima likovne kulture, za samo 27 dana sa puno kreativnosti, inspiracije, i entuzijazma, predvođeni profesorom likovne kulture Elidom Stanojević, sakupuli su prepoznatljivu ambalažu omiljene Heba Strong gazirane vode, koju su ugradili u svoje “ponosno zdanje” - Heba Novogodišnju jelku.

JAKA VODA ZA JAKE TALENTE!

JAKA VODA ZA JAKE TALENTE!

Heba voda postala je prijatelj serijala najpopularnijeg regionalnog takmičenja “JA IMAM TALENAT”.

Heba voda priključila se u izboru najtalentovanijih takmičara širom naše zemlje, sa željom da podrži još uvek  neafirmisane umetnike koji žude da prikažu svoje talente iz najrazličitijih oblasti i da kroz ovaj šou ostvare svoje snove. << < 1 2 > >>