Promocija Heba juniorske lige Srbije

Beograd, 19. 10. 2011 - U prostorijama Košarkaškog saveza Srbije promovisana je Heba juniorska liga, koja počinje u nedelju 23. oktobra. Ovo je treće izdanje jedinstvene Juniorske lige Srbije, od kada je 2009. godine počela da se igra po novom sistemu. U Heba juniorskoj ligi u sezoni 2011/2012 igraće 12 klubova, a na finalnom turniru učestvovaće 8 najboljih posle ligaškog dela takmičenja koje se igra po dvostrukom bod sistemu. Dosadašnji osvajači jedinstvene Juniorske lige bili su Novi Sad (2010) i Hemofarm Stada (2011).

 
Glavni sponzor Juniorske lige Srbije u sezoni 2011/2012 biće kompanija Heba.
 
“Izuzetna nam je čast da ove godine Juniorska liga nosi naziv ‘Heba juniorska liga Srbije’. Košarka je svakako jedan od najznačajnijih sportova u Srbiji, a s obzirom na to da je Heba voda već prepoznatljiv, renomiran brend sa dugom tradicijom, do zajedničke saradnje došlo je prirodno. 
 
Veoma nam je drago što smo pored seniorske reprezentacije, i sponzori juniorske lige. Za nas, ovo je jedinstvena prilika da podržimo tim jakih ljudi koji aktivno učestvuje u razvoju  i napretku mladih nada naše košarke. Heba juniorska liga, prilika je za afirmisanje mladih perspektivnih igrača, a na njihovom putu i napretku ka seniorskj košarci, pratiće ih jaka voda.
Nesumnjivo je da će i ova sezona promovisati nove buduće nade naše košarke. Na tom putu ka pobedama, i dobrim rezultatima svim učesnicima lige želimo puno uspeha”, izjavila je Mina Sretenović, PR menadžer kompanije Heba.  
 
 
Dejan Tomašević, potpredsednik KSS/a zadužen za takmičenja izrazio je veliku zahvalnost kompaniji Heba na podršci u organizovanju trećeg ciklusa jedinstvene juniorske lige:
‘Prepoznali su našu želju da nastavimo sa nečim lepim i pozitivnim u našoj košarci. Odlučili smo da ove godine produžimo juniorski staž i tako omogućimo i onima koji su igrali prošle godine da nastave. Postoji samo pravilo da svaki klub mora da ima najmanje četiri kadeta u juniorskom timu. Takodje, kako unutrašnjost nema kvalitetne klubove, u želji da se svuda igra košarka uveli smo neke promene, odnosno oduzeli jedno mesto beogradskim klubovima, dali unutrašnjosti. Naš cilj je da možda već na Evropskom prvenstvu u Sloveniji imamo najmanje dvojicu igrača iz ove juniorske lige’ – izjavio je Dejan Tomašević 

nazad